Tortosa – Estació de Aldover – Tortosa

Quin millor pla que descobrir els voltants de Tortosa tots junts en una fantàstica ruta en bici?

Rutes en família

Ruta familiar de Tortosa a l'Estació d'Aldover en bicicleta

Aquesta ruta ciclista familiar és un itinerari senzill, interurbà i ideal per fer amb els més petits i gaudir d’un passeig en bici que ens permetrà conèixer els voltants de Tortosa i allunyar-nos del centre urbà i del passeig fluvial, durant un dia. La ruta ens porta a recórrer els voltants de l’Hotel i, després d’un breu pas per la ribera del riu Ebre, ens guiarà cap a les poblacions de Jesús i Aldover en un passeig ple de naturalesa i vistes als paisatges de la Via Verda del Val de Zafán.

Amb un recorregut total de 13 kilòmetres, que comença i finalitza a l’Hotel SB Corona Tortosa, ens endinsarem en un passeig amb un desnivell total de 35 m amb els trams de pujada ubicats entre els kilòmetres 3 i 5, i 11 i 13. El punt més alt de la ruta es troba al final del kilòmetre 3 i té una altitud de 27 m sobre el nivell del mar. La resta del camí és senzill i relativament pla per camins o carreteres secundàries amb poc trànsit, essent aquest lent en la majoria dels casos.

Sortim de l’Hotel dirigint-nos pendent avall recorrent els voltants de l’hotel i gaudint d’una ràpida panoràmica de l’Ebre, abans de connectar amb la Via Verda de la Val de Zafán per emprendre el camí cap a les afores de Tortosa. Pedalem riu avall vorejant el Parc de Lluís Companys i agafem un petit tram de la carretera comarcal 12, fins al centre urbà de Jesús que vorejarem deixant a un costat les Parròquies de Jesús i de Sant Francesc.

Seguim la carretera de Xerta i de seguida ens desviem cap a un paisatge rural a través del Camí del Terrer Roig. Una doble filera d’arbres, a cada costat de la ruta, ens indicarà aviat que ens hem de desviar a la dreta (Km 3) cap a un camí que ens durà pràcticament directes a Aldover. L’ombra dels arbres i la seva bellesa poden ser un bon motiu per aturar-nos a veure aigua abans de continuar.

Des d’aquest moment i fins que tornem a aquest mateix punt del camí, la ruta proposa un concepte rural, on l’atractiu és la naturalesa, el paisatge i les vistes; en contrast amb el edificis, mercats, monuments o parcs emblemàtics dels recorreguts urbans. Creuem el Barranc del Riu Sec i el Barranc de les Codines del Cleto i després del kilòmetre 5, la ruta ens torna a apropar al riu, des d’on admirar una de les illes de l’Ebre, una formació geològica que ha permès que aquest petit tros de terra es conservi en el seu estat natural. A continuació, ens incorporem al Canal de la Dreta de l’Ebre i des d’allà arribem fins l’estació d’Aldover, el nostre punt de retorn.

A l’estació, podem trobar serveis de restauració i àrees de descans, que ens poden ser d’utilitat abans d’iniciar la tornada. Un cop hem recuperat forces, només hem de desfer el camí que hem fet i voilà, dia de bici complet.

 • image

  DISTÀNCIA

  20 km
 • image

  DURADA

  0.48 h
 • image

  DESNIVELL

  32 m
 • image

  DIFICULTAT

  Baixa  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS