Ruta Familiar pel Patrimoni Natural de Tortosa

Descobreix la riquesa natural de Tortosa amb aquest itinerari ideal per famílies

Rutes en família

Ruta pel Patrimoni Natural de Tortosa en bicicleta

Aquesta ruta circular és una de les rutes més senzilles i amigables pels més petits de la família, ja que recorre el centre urbà de Tortosa en un passeig pla i segur. Enfocada al passeig fluvial, aquetsa ruta urbana ens permetrà passar per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. L’itinerari proposat ens durà a recórrer la ribera del riu Ebre i les àrees urbanes de Tortosa per redescobrir les bondats naturals de la ciutat, així com l’inici de la Via Verda de la Val del Zafán.

Sortim de l’Hotel SB Corona Tortosa allunyant-nos del riu per l’Av. dels Ports Tortosa-Beseit i ens deviem a la tercera sortida de la primera rotonda, un camí pla i en línia recta que ens portarà fins al Camí dels Codonyers. En aquesta intersecció podríem incorporar-nos a la Via Verda i dirigir-nos cap a l’Observatori de l’Ebre, no obstant, en aquesta ocasió girarem cap a l’esquerra per pedalejar fins el riu, on començarà la ruta fluvial al llarg de les seves dues riberes.

Després de creuar el riu pel Pont Roig, la ruta avança avall per la seva ribera travessant un petit parc que connecta la ribera amb el Parc de Teodoro González, el pulmó verd de la ciutat. Al cruar el parc podrem admirar la seva naturalesa i arquitectura, amb obres com La Llotja, un espai que serveix per a exposicions d’art.

Sortim del parc cap a la Rambla de Felip Pedrell per remuntar el riu i gaudir de les vistes de la ciutat, del riu i dels seus ponts. Pel camí hi trobarem el Palau Episcopal, el Bisbat de Tortosa i el Plau de Montagut.

Un cop haguem passat l’últim pont, el paisatge canviarà lleugerament i ens endinsarem en una zona més verda on s’hi troben algunes de les instal·lacions de la Universitat Rovira i Virgili. Després de vorejar-les iniciarem el camí de tornada a través de l’Av. de Remolinos, una avinguda plena de vida i amb diversos bars universitaris. Passarem pel Museu de Tortosa i per la Plaça de l’Escorxador.

Aprofitem la proximitat de la Catedral de Santa Maria de Tortosa per a fer-hi una parada i seguirem pedalant pels estrets carrers de tornada al riu Ebre, per creuar el Pont Roig i retornar cap a l’Hotel SB Corona Tortosa.

  • image

    DISTÀNCIA

    8.4 km
  • image

    DIFICULTAT

    Baixa  

Mapa de la ruta

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS