Ruta pel Patrimoni Històric de Tortosa

Descobreix la història de Tortosa en bicicleta

Rutes en família

Ruta cultural en bicicleta per Tortosa

Aquesta ruta circular per Tortosa és una ruta relativament senzilla i principalment urbana, ideal per a fer-la en família amb els més petits de la casa i gaudir d’un passeig en bici que ens permetrà descobrir alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. La ruta ens porta a recórrer la ribera del riu Ebre i les àrees urbanes de Tortosa per redescobrir el passat històric i industrial de la ciutat.

El recorregut total és de 6,47 quilòmetres i comença i finalitza a l’Hotel SB Corona Tortosa. 

Sortim de l’Hotel dirigint-nos cap al riu Ebre i al centre urbà. Ràpidament trobarem el carrer Juan Sebastián Elcano i d’allà ens dirigirem cap a la Plaça de Francesc Macià i Llussà, un espai ampli que combina zones residencials amb espais verds. Continuem pel carrer de Migdia fins a intuir poc a poc el riu i els seus ponts.

Continuem pedalejant riu avall per la Rambla de Felip Pedrell, deixant enrere el pont de l’Av. Cristòfor Colom fins al Pont Roig. Això ens permetrà realitzar un canvi de sentit i creuar el pont de manera segura per un tram de la Via Verda. Les vistes des del pont mereixen una pausa i una fotografia!

Remuntem de nou el riu però per l’altra banda de la ribera, recorrent la Rambla de Felip Pedrell i creuant gran part de la ciutat per conèixer els llocs d’interès històric més importants: el Mercat Municipal, el Palau Episcopal, la Catedral de Santa Maria, el Palau Montagut o el Museu de Tortosa; des d’on pujarem a la Plaça Sant Jaume, a la Plaça Inmaculada i als Jardins del Príncep.

Un cop haguem visitat la Catedral recomanem fer una escapada a la torre circular de Túbal que resguarda i precedeix el Castell de Tortosa. Les vistes que hi trobarem també són espectaculars.

El tram final del recorregut el farem creuant el centre històric i passant per punts emblemàtics com la Casa Blau o la Plaça d’Alfons XII.

Just abans de veure de nou el riu vorejarem durant uns metres les vies del ferrocarril fins arribar al Parc de Teodoro González, el pulmó de la ciutat. Recomanem creuar-lo fins a arribar de nou al Pont Roig, on creuarem i reprendrem de nou la Via Verda fins a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  6.5 km
 • image

  DURADA

  0.25 h
 • image

  DESNIVELL

  34 m
 • image

  DIFICULTAT

  Baixa  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS