Volta a les Serres de Cardó-el Boix

Descobreix els paisatges naturals de les Serres de Cardó-el Boix amb aquesta ruta en bicicleta

Rutes Carretera

Ruta per les Serres de Cardó-el Boix des de Tortosa

Aquesta ruta circular de mitjana dificultat voreja les Serres de Cardó – El Boix per la xarxa de carreteres principals de les terres de l’Ebre. La major dificultat rau en dos factors: un desnivell acumulat de 1.248m associats a una longitud de recorregut de 90.33 kilòmetres aproximadament.

Amb l’inici i final a l’Hotel SB Corona Tortosa, comencem amb un primer tram de 15 kilòmetres per l’autovia C-12 fins la població de L’Aldea, salvant una lleu pujada de fins al 6% de desnivell entre els kilòmetres 9 i 11 de la ruta.

A partir del kilòmetre 13 seguim per la N-340, en un tram caracteritzat per desnivells lleus entre les poblacions de L’Aldea (km 15) i L’Ampolla (km 26) travessant gran part de la franja costera d’aquest terme fins a Perelló Mar (Km 30), on comencem una ascensió continuada durant més de 12 kilòmetres acompanyada per pendents de fins el 10% de desnivell amb l’objectiu d’aconseguir un primer ascens als voltants del Perelló, en la qual superarem un desnivell de 130 metres. A partir d’aquest punt ens enfrontem, al port de Les Colladetes (Km 42) amb 5 km de recorregut amb pendents màximes del 14% de desnivell per arribar fins als 264 metres sobre el nivell de mar.

Durant 10 kilòmetres de descens ens endinsem en el sistema muntanyós de les Serres de Cardó – El Boix per realitzar fins a 3 rampes de mitjana dificultat entre Rasquera (Km 65) i Benifallet (Km 66), descendint fins a 16 metres sobre el nivell del mar.

Ja només ens queda l’últim tram de la ruta entre Benifallet i Tortosa per l’autovia C-12, ascendint al Coll de Som (Km 74) amb pujades de gran dificultat tècnica i física fins a baixar a Tivenys (a 13 metres sobre el nivell del mar) passar per Bitem (Km 84), seguir el marge dret de l’Ebre durant 10 Km i dirigir-nos, finalment de volta a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  92.2 km
 • image

  DURADA

  7.40 h
 • image

  DESNIVELL

  881 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS