Volta a les reserves de les Terres de l’Ebre

Descobreix l'encant de les reserves de les Terres de l'Ebre amb aquesta ruta circular des de Tortosa per carretera

Rutes Carretera

Volta a les reserves de les Terres de l’Ebre per carretera

Aquesta és una ruta pels ciclistes de nivell mig o avançat que proposa un viatge fronterer a diverses reserves naturals de Tarragona i Catalunya amb l’objectiu de descobrir l’encant dels paisatges de les Terres de l’Ebre, la Serra del Montsià, la visita a Els Alfacs i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Amb inici i final a les Terres de l’Ebre, aquesta ruta recorre des de l’Hotel SB Corona Tortosa fins a l’Horta Baixa en direcció Roquetas i El Reguers (Km 6), per iniciar un primer ascens des del Parc Natural dels Ports fins Alfara de Carles (Km 16). D’aquí descendirem per la via TV-3422 per tornar a les riberes de l’Ebre en direcció Xerta (Km 25).

Des de Xerta continuarem per la C-12 fins al kilòmetre 31, on ens desviarem per la N-230C i tornarem a pujar al Parc Natural dels Ports per una sèrie de rampes de no més del 5% en direcció a Pinell de Brai (Km 47). Per últim descendirem fins a Miravet (Km 58) per apreciar les illes de l’Ebre.

Des de Miravet seguirem el curs del riu en direcció Benissanet (Km 63) i Móra d’Ebre (Km 65), fins a creuar la franja esquerra de l’Ebre per la N-420. En direcció sud per la C-12 via Ginestar (Km 75) i Rasquera (Km 81), pujarem el Coll de Som envoltant la cara nord del Cardó-El Boix per una sèrie de rampes entre les poblacions de Benifallet (Km 90) i Tivenys (Km 100) amb pendents de fins al 10%.

A partir d’aquest punt ens endinsarem paulatinament a les hortes de l’Ebre i les planes deltaiques que acompanyaran el riu a la desembocadura. Seguirem l’Ebre fins el kilòmetre 125 de la ruta, on tornarem a creuar el marge esquerra del riu per entrar de ple al paisatge del Delta a la ciutat d’Amposta en direcció Sant Carles de la Ràpita (Km 142), on tindrem l’oportunitat de veure la badia de Els Alfacs a l’horitzó i seguir per la costa mediterrània fins Alcanar (Km 155).

Des d’Alcanar visitarem la franja sud de la Serra de Montsià ascendint 150 m en 8 kilòmetres de via fins a Ulldecona (Km 164) per continuar per la vall formada entre la Serra de Godall i Montsià, fins a Santa Bàrbara (Km 178). Després d’haver superat 191 kilòmetres i un desnivell acumulat de 1.926 m d’elevació, agafarem la carretera C-12 en direcció Tortosa.

 

 • image

  DISTÀNCIA

  195.9 km
 • image

  DURADA

  16.18 h
 • image

  DESNIVELL

  1433 m
 • image

  DIFICULTAT

  Alta  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS