Volta al Parc Natural dels Ports

Sent-te un ciclista professional amb aquesta ruta per carretera al voltant dels Ports

Rutes Carretera

Volta al Parc Natural dels Ports en bicicleta

La volta al Parc Natural dels Ports comença per la cara oest del parc. Al sortir de l’Hotel ens dirigim per la C-12 direcció sud cap al Raval de Crist. En el kilòmetre 2, girem a la dreta per entrar al carrer de l’Horta i  ens dirigim per la TV-3421 cap el Barranc de Sant Antoni via Mas de Barberans.

A partir del kilòmetre 4 comencem una pujada constant però lleu fins al kilòmetre 13, on podem trobar una primera rampa del 7% que ens durà fins el Mas de Barberans (Km 16).  Ens espera, però, una segona rampa de 3 km fins als Barrancs de Sant Antoni-Lloret-La Galera (Km 19) que passa per una sèrie de pujades i baixades al llarg de  més d’11 km fins la Sènia. En aquest poblat començarem a ascendir al sector sud del Parc Natural dels Ports per la carretera CV-105 fins el pantà d’Ulldecona (Km 38) on descansarem un kilòmetre i tornarem a pujar una segona rampa a de 10 kilòmetres amb pendents de fins al 10% ja que a més de 1.170 m d’altitud. Ens dirigirem cap al Castell de Cabres (Km 61),  l’última part d’aquest tram sud per la CV-105 fins a fer el cim als 1.224 m en el kilòmetre 72 d’aquesta volta.

Descendirem per la cara oest del parc, travessant la població de Herbés (Km 84) en direcció Fuentespalda, endinsant-nos a Aragó.

Per travessar Fuentespalda pujarem una rampa de 7 kilòmetres de longitud amb pendents de fins al 5%. A l’arribar a Valderrobres (Km 108) seguirem per l’A-231 uns 12 kilòmetres en direcció Arnes per tornar cap a Catalunya. Un cop a Arnes (Km 127) a 466 m d’altitud, seguirem la T-330 fins arribar a Prat del Comte (Km 135), el punt més al nord de la volta al Parc Natural dels Ports.

Al deixar enrere Prat del Comte, seguirem 11 kilòmetres per la N-230C fins arribar a l’encreuament amb la C-12, via que agafarem direcció sud durant 14 kilòmetres per seguir el traçat del riu Ebre per Xerta (Km 149) i Aldover (Km 153) fins a Tortosa, final d’aquesta travessa.

La volta al Parc Natural dels Ports és una ruta per a ciclistes d’alt rendiment a causa dels seus 160 kilòmetres de recorregut i al seu desnivell acumulat d’elevació positiva que arriba als 2.780 m.

 • image

  DISTÀNCIA

  163.4 km
 • image

  DURADA

  8.9 h
 • image

  DESNIVELL

  1851 m
 • image

  DIFICULTAT

  PRO  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS