Tortosa – Volta a les serres de Cardó-el Boix – Mont Caro

Gaudeix de la varietat de paisatges més absoluta amb aquesta ruta en bicicleta des de Tortosa

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta pel Montsià des de Tortosa

Ruta circular d’elevada dificultat que comunica els pobles de les Terres de l’Ebre i voreja les Serres de Cardó-El Boix, per acabar amb l’ascensió al port de Mont Caro i tornar a l’Hotel.

Per iniciar aquesta ruta de prop de 123 kilòmetres agafarem l’Av. Catalunya per creuar el Pont de l’Estat i arribar al marge dret de l’Ebre que ens guiarà per la sortida T-301 de Tortosa a una ruta de mínims desnivells fins la localitat de Tivenys (Km 12), punt a partir del qual començarem a pujar una sèrie de rampes del 8% per començar a ascendir el Coll de Som, voltejant la cara nord del Cardó-El Boix fins a Rasquera (Km 31).

A partir de Rasquera recorrerem 12 kilòmetres per gaudir de la cara est de la serra per un seguit de menors vessants per començar a descendir cap a El Perelló (Km 51). Seguirem la N-340 direcció Perelló Mar (Km 58) per on podrem gaudir del front deltaic de l’Ebre en direcció l’Ampolla (Km 60). Arribant cap a la població de Camarles (Km 65), seguirem la via N-340A per la plana deltaica cap a L’Aldea (Km 71), poble en què prendrem la via C-42 per entrar novament a la plana al·luvial de l’Ebre en direcció Tortosa i així preparar-nos pel punt clau de la ruta, la pujada al Mont Caro.

Un cop recorreguts 87 kilòmetres de ruta per les rampes del Cardó-El Boix i les planes deltaiques de l’Ebre, en prepararem per començar a ascendir el Mont Caro per una via serpentejant que comença amb rampes del 9-13%. A partir del kilòmetre 93 i fins al kilòmetre 103, trobarem un tram més exigent amb un descans de 2 kilòmetres i preparar-nos per resistir pendents de fins al 19% als últims 3 km necessaris per fer el cim del Mont Caro.

Un cop coronem el Mont Caro i gaudim d’un descens més que merescut, ens quedaran uns últims kilòmetres per la plana de l’Ebre fins arribar a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  137.2 km
 • image

  DURADA

  6.51 h
 • image

  DESNIVELL

  2054 m
 • image

  DIFICULTAT

  Alta  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS