Volta al Montsià des de Tortosa

Descobreix la part baixa de la comarca del Montsià amb aquesta ruta

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta pel Montsià

Es tracta d’un recorregut d’aproximadament 80.27 kilòmetres d’anada i tornada a l’Hotel que discorre des de les Terres de l’Ebre fins la costa Mediterrània, passant per sis viles de l’àrea i rodejant la Serra de Montsià.

El recorregut transcorre entre els 174 metres i el nivell del mar amb una pendent mitjana del 0.9% i un desnivell acumulat de 465 metres. El primer tram del recorregut té lloc entre Tortosa i Sant Carles de la Ràpita, uns 30 kilòmetres en els quals creuem dues vegades el riu Ebre: al kilòmetre 1 pel Pont de l’Estat a Tortosa i al kilòmetre 7 per la CN-340 d’entrada a Amposta. Un recorregut de lleus canvis en què es presenta una ascensió de dificultat baixa en el kilòmetre 8, una pujada del 6% de quasi un kilòmetre.

A partir de Sant Carles de la Ràpita recorrem 7 kilòmetres per la costa Mediterrània utilitzant la N-340 per ascendir fins a Alcanar a 50 metres sobre el nivell de mar; punt a partir del qual comencem una llarga pujada de fins el 7,5% de pendent fins als 162 metres sobre el nivell del mar per endinsar-nos en el sector occidental de la Serra del Montsià fins fer cim als 174 metres d’altitud.

Un cop al cim, descendim fins la vall formada pel sistema muntanyós del Montsià o la Serra de Godall fins la població d’Ulldecona (Km 51).

Deixant enrere Ulldecona recorrem la T-331 passant per la Bassa de la Llacuna (Km 54), Les Ventalles (Km 59) fins a Santa Bàrbara (Km 67), on començarem l’últim tram de la ruta creuant els cultius agrícoles de les Terres de l’Ebre fins a desviar-nos a la C-12 al kilòmetre 75 de la ruta i dirigir-nos cap a Tortosa.

 • image

  DISTÀNCIA

  80.3 km
 • image

  DURADA

  6.41 h
 • image

  DESNIVELL

  251 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS