Tortosa – Volta al Montsià – Aldover – Tortosa

Descobreix els espectaculars paisatges que uneixen la costa i les muntanyes del Monstià amb aquesta ruta en bicicleta

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta pel Montsià

Començarem aquesta ruta circular des de l’Hotel en direcció Aldover per la C-2, un escalfament de 8 kilòmetres aproximadament per començar la conquesta del primer port, Alfara de Carles. Per això, seguirem la ruta TV-3422 durant uns 12 kilòmetres per pujades serpentejants de fins al 10% de desnivell que ens portaran a endinsar-nos en el sistema muntanyós oriental del Parc Natural d’Els Ports, superant un desnivell de 330, d’alçada al arribar a Alfara de Carles.

Utilitzant la ruta TV-3422 descendirem deixant enrere la vila i el Parc Natural per dirigir-nos a Els Reguers (km 27). Travessarem els Barrancs de Sant Antoni-Lloret-La Galera i ens dirigirem a la Carretera de Reguers F fins l’Horta Baixa (Km 31) i Roquetes (km 32) amb el fi de travessar el riu Ebre pel pont de l’Estat de Tortosa (Km 34) i recórrer 20 kilòmetres de la ribera oriental de l’Ebre en direcció Amposta. Un tram únic de gran bellesa natural que barreja la façana fluvial de l’Ebre amb el paisatge agrícola i boscos de riber d’aquestes terres.

Al arribar a Amposta (Km 48) creuarem el riu per la N-340A per gaudir del Parc Natural del Delta de l’Ebre en direcció Sant Carles de la Ràpita. Al arribar a la ciutat, seguirem la Carretera CN-340 Mare Nostrum per gaudir de 8 kilòmetres de costa en direcció Alcanar, tram que utilitzarem de preparació per la segona i última pujada de la ruta.

A partir del kilòmetre 73 començarem a ascendir per la N-340 en direcció Alcanar, vila a partir de la qual començarem la conquesta de la cara sud del sistema muntanyós que acompanya la Serra de Montsià en direcció Ulldecona, recorrent les vessants d’aquestes muntanyes amb pendents de fins el 10%.  El descens cap a Ulldecona (Km 85) ens durà al traçat de la T-331 per la vall del Montsià i Godall per a dirigir-nos cap a Terres de l’Ebre, entrar a Santa Bàrbara (km 100) i seguir la ruta C-12 uns 13 kilòmetres fins l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  114.5 km
 • image

  DURADA

  2.58 h
 • image

  DESNIVELL

  459 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS