Tortosa – Volta a Aligars-Serra Fulletera – Tortosa

Gaudeix d'una ruta circular en bicicleta pels bonics paisatges d'Aligars-Serra Fulletera

Rutes Carretera

Volta a Aligars-Serra Fulletera des de Tortosa en bicicleta

Ruta circular que enllaça els sistemes muntanyosos de Serres de Pàndols-Cavalls amb la ribera oriental de l’Ebre a través dels pobles de Tortosa, Bítem, Tivenys, Benifallet, Rasquera, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Benissanet, Miravet, El Pinell de Brai, Prat de Compte, Xerta i Aldover fins a Tortosa; un recorregut de més de 109 kilòmetres, amb una pendent mitjana del 2,5% i un desnivell acumulat positiu de 1.504 m.

El primer itinerari amb sortida a l’Hotel SB Corona Tortosa realitza un recorregut de 42.4 kilòmetres per totes les poblacions de la franja dreta de l’Ebre, des de Tortosa fins a Móra d’Ebre. Començarem creuant el Pont de l’Estat de Tortosa per utilitzar la Rambla de Felip Perdell en direcció Bítem (Km 6) fins a Tivenys (Km 13), punt en què ascendirem al Coll de Som per una sèrie de rampes que passen per Benifallet (Km 25) i que ens durà fins a Rasquera (Km 33), on descendirem novament per seguir el curs del riu fins a Móra la Nova.

El segon tram de l’itinerari comença al kilòmetre 47 al canviar de rumb de la C-12 a la N-420 per creuar a la franja esquerra de l’Ebre per Móra d’Ebre (Km 49), on tornarem a desviar-nos cap a la T-324 per trobar el riu i les illes de l’Ebre. A partir d’aquí, començarem a ascendir una pendent continuada de 6 km amb un pendent que no supera el 7%, fins a les zones muntanyoses de l’interior de l’Ebre. Descendirem fins a El Pinell de Brai (Km 68) a 168 m d’altitud i tornarem a pujar per la N-230B fins a la intersecció amb la N-230C.

L’últim tram que ens queda és descendir les Terres de l’Ebre per la N-230C, que combinarem al kilòmetre 84 amb la C-2 direcció Xerta-Tortosa, uns kilòmetres planers amb vistes espectaculars de fruites i boscos de la ribera fins arribar a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  100.2 km
 • image

  DURADA

  6.40 h
 • image

  DESNIVELL

  862 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS