Tortosa – Terra Alta – Tortosa

Gaudeix dels paisatges que vesteixen la comarca de la Terra Alta amb aquesta ruta des de Tortosa

Rutes Carretera

Ruta ciclista de Tortosa a la Terra Alta

Es tracta d’un recorregut de 549 m d’altitud i 7 m d’elevació sobre el nivell del mar, que suma 135 km de ruta i acumula un desnivell de 2.285 m al voltant de les Serres de Pàndols-Cavalls per visitar més de 9 poblats.

La ruta comença des de l’Hotel SB Corona Tortosa i utilitza la carretera C-12 direcció nord pel marge esquerra del riu Ebre, amb petits canvis de desnivell entre les poblacions d’Aldover (Km 7) i Xerta (Km 10). A partir del kilòmetre 15 optem per canviar a la via N-230C i començar a ascendir en direcció Prat de Comte, travessant una petita part del Parc Natural dels Ports i així gaudir d’una primer rampa de 2 km en què guanyarem més de 100 m d’altitud. Poc abans d’arribar a la localitat de Bot, ens toparem amb una segona rampa de 479 m d’altitud amb pendents de fins al 8%.

A partir de la localitat de Bot recorrerem diverses pujades i baixades de no més del 7% passant per Batea (Km 48) fins arribar a Vilalba dels Arcs (Km 56), on pujarem durant 11 km per la TV-7333 fins l’encreuament amb la ruta TV-7331, el punt de major altitud de tota la ruta a 549 m.

Ja al cim de la ruta, podem gaudir d’una sinuosa baixada de quasi 2 kilòmetres fins a Móra d’Ebre (Km 82), on creuarem la franja dreta del riu Ebre en direcció sud per seguir el paisatge de ribera per les poblacions de Ginestar, Rasquera, Benifallet, Tivenys, Bítem i Tortosa. Després entrarem en un tram de més de 50 km pel traçat de la C-12 amb dues rampes de baixa dificultat entre els kilòmetres 95 i 116. Durant aquest últim tram podrem gaudir de l’heterogeneïtat dels paisatges i la varietat d’ambients que manifesten la importància natural i la bellesa de la ribera de l’Ebre.

 • image

  DISTÀNCIA

  135 km
 • image

  DURADA

  6.44 h
 • image

  DESNIVELL

  1458 m
 • image

  DIFICULTAT

  Alta  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS