Tortosa – Móra d’Ebre – Tortosa

Descobreix els rics paisatges que travessa aquesta ruta des de Tortosa

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta de Tortosa a Móra d'Ebre

La rica orografia de les Terres de l’Ebre ens permet recórrer una ruta que alterna diferents nivells de pujades i diversos escenaris naturals de muntanya i territori deltaic durant prop més de 99 kilòmetres.

La ruta circular comença a l’Hotel agafant la C-12, dirigint-nos pel marge esquerra del riu Ebre en direcció Aldover per gaudir del panorama fluvial de l’àrea i de les illes de l’Ebre que es  troben entre aquestes dues localitats. Al kilòmetre 11 de la ruta ens desviem de la C-12 2 kilòmetres per conèixer la població de Xerta. Al re-emprendre la via seguirem el llit del riu fins el kilòmetre 21, on agafarem la C-43 per començar un ascens pels vessants de Aligars-Serra Fulletera.

Iniciarem l’ascensió per una primera rampa de 2 kilòmetres de longitud amb pendents de fins al 10% en la qual guanyarem 179 m, podent observar les bondats d’aquesta serra. Farem un recorregut de 4 kilòmetres cap a la població de El Pinell de Brai, punt en el qual descendirem fins a Miravet (Km 39) per apreciar de nou les illes de l’Ebre i els boscos de la ribera.

Sortim de Miravet per la T-324 en direcció Benissanet (km 46) i Móra d’Ebre (Km 48), el punt més al nord de la ruta i on passarem pel marge dret de l’Ebre per reprendre la C-12 en direcció sud i acompanyar el llit del riu fins a la Rasquera (Km 65), porta d’entrada al sistema muntanyenc de les Serres de Cardó-El Boix, on seguirem un camí de diverses pujades i baixades fins a Benifallet (Km 73) a 12 m, on trobarem dues pujades del 6-8% durant una mica més de 600 m.

A partir de Benifallet la ruta és plana el que ens permet gaudir de 24 kilòmetres de recorregut per la ribera de l’Ebre i les sembres dels fruiters entre les poblacions de TivenysBítem i  Tortosa.

Aquesta és una ruta dura, amb trams singulars i de gran bellesa en el qual el desnivell acumulat supera els 1.225 m.

 • image

  DISTÀNCIA

  99.3 km
 • image

  DURADA

  4.7 h
 • image

  DESNIVELL

  906 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS