Tortosa – Móra d’Ebre – Poblenou del Delta – Tortosa

Gaudeix dels paisatges de les comarques més meridionals de Catalunya amb aquesta ruta ciclista

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta pel Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre

Ruta circular de mitja dificultat en un recorregut de 125 kilòmetres entre les planes deltaiques i el marge dret de les Serres de Cardó – El Boix, amb un desnivell acumulat d’elevació de 963m.

Comencem des de l’Hotel SB Corona Tortosa prenent la C-12 en direcció Amposta, un tram pla de 15 kilòmetres que acompanya al riu Ebre pel seu curs baix, territori caracteritzat per espectaculars vistes del sistema fluvial, boscos de ribera i cultius fruiters.

A partir de la ciutat d’Amposta canviem de curs per la TV-3408 en direcció Sant Carles de la Ràpita per endinsar-nos cap al Parc Natural del Delta de l’Ebre seguit la xarxa de carreteres asfaltades entre Poblenou del Delta (Km 43), Deltebre (Km 45) i Camarles (Km 55), en un recorregut de 12 kilòmetres plans que ens permetrà visitar els béns naturals del Delta i gaudir d’un passeig per la costa Mediterrània entre l’Ampolla i Perelló Mar.

A partir de Perelló Mar (Km 65) arriba el primer tram de pujada tàcticament exigent: Perelló MarPerelló Ciutat. Un recorregut de 7 kilòmetres amb desnivells màxims del 6% per a guanyar una altitud de 140 meteres; després d’avançar un kilòmetre descansant les cames, començarem a pujar novament entre el Perelló – Bassa d’en Baró, amb desnivells suaus de fins al 4% per arribar al punt de major alçada de tota la ruta, els 265m d’alçada.

Seguint la TV-3022 descendim per la cara est del sistema muntanyós que acompanya el Cardó – El Boix fins a Rasquera, on anirem per una sèrie de rampes del 4% que ens preparen per al tercer tram, de vessants tècnicament exigents, part del Coll de Som, vorejant la cara nord del Cardó – El Boix amb desnivells de fins el 10% entre les poblacions de Benifallet i Tivenys, des d’on descendim seguin l’Ebre fins a Tortosa.

 • image

  DISTÀNCIA

  127.2 km
 • image

  DURADA

  8.28 h
 • image

  DESNIVELL

  855 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS