Tortosa – Móra d’Ebre – Gandesa – Tortosa

Gaudeix dels paisatges que vesteixen les comarques més meridionals de Catalunya amb aquesta ruta ciclista

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta des de Tortosa a Móra d'Ebre i Gandesa

Ruta circular que recorre part del curs baix i mig del riu Ebre per la vall formada entre les Serres de Cardó-El Boix i el sistema muntanyós del Parc Natural dels Ports, entre Móra d’Ebre i Tortosa.

És un itinerari que discorre entre els 10 i els 470 metres d’altitud amb un desnivell acumulat de 1.316,6 m durant els 101.65 km de recorregut.

Per començar, utilitzarem l’autovia C-42 per sortir de Tortosa en direcció nord. Al kilòmetre 15 prendrem el desviament cap a Gandesa per la via C-43 i així ens prepararem per ascendir part de la Serra de la Fulletera, una continua pendent de fins al 10% que ens durà a 180 m d’altitud en poc més de 2 km. Des del kilòmetre 21 de la ruta, prop de El Pinell de Brai, ens embarcarem en un ascens major que les Serres de Pàndols-Cavalls, una famosa pujada que ens durà a 432 m d’altitud després de 5 km de rampes que no superen un desnivell del 7%.

A partir del kilòmetre 26 descendirem de manera continuada per més de 25 kilòmetres, visitant les poblacions de Gandesa (Km 28), Corbera d’Ebre (Km 33) i Móra d’Ebre (Km 50), on creuarem el riu i prendrem la N-420A en direcció sud. Durant aquest tram observarem la transició de paisatges i orografia existent entre el curs mig i baix de l’Ebre.

Abans d’arribar a la plana al·luvial i entrar en el paisatge de ribera del pas de l’Ebre per Tortosa, ascendirem per últim cop al Coll de Som, envoltant la cara nord del Cardó-El Boix. Es tracta d’una sèrie de rampes entre les poblacions de Benifallet (Km 75) i Tivenys (Km 85), amb pendents de fins al 10%. A partir de Tivenys podrem gaudir de la tornada per la ribera fins a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  108 km
 • image

  DURADA

  5.23 h
 • image

  DESNIVELL

  976 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS