Tortosa – Coll Som – Tortosa

Descobreix l'entorn natural del Coll Som amb aquesta ruta en bicicleta des de Tortosa

Rutes Carretera

Ruta en bicicleta de Tortosa al Coll Som

L’Hotel marca l’inici d’aquesta ruta de 49 kilòmetres aproximadament per les poblacions de Tortosa, Bitem, Tivenys, Benifallet, Xerta i Aldover.

La visita al casc històric de Tortosa comença per creuar el Pont de l’Estat en direcció nord-est cap a la Rambla Felip Pedrell, passant pel Museu de Tortosa, per enllaçar amb la T-301 en un breu recorregut de 6 kilòmetres per la riba de l’Ebre fins la població de Bitem.

Ja immersos en el paisatge i entorn natural de la vall de l’Ebre, podem gaudir d’una ruta amb un grau mig d’inclinació del 2% durant 7 kilòmetres fins la població de Tivenys, que ens ajudarà a preparar-nos per encarar les rampes de pujada i baixada pels peus del sistema muntanyós de les Serres de Cardó – El Boix amb pendents màximes del 10% i amb un guany d’alçada de 17 metres durant el tram que separa les poblacions de Tivenys i Benifallet.

Al cap d’un kilòmetres canviem de carretera i direcció per apuntar la C-12 en direcció Xerta, mentre recorrem els límits de l’Aligars – Serra Fulletera i observem la varietat de cultius que serpentegen la ruta i contribueixen a l’espectacle paisatgístic de l’àrea.

Deixant enrere Xerta, continuem per la C-12 fins a divisar la població d’Aldover i arribar el Canal de la Dreta de l’Ebre que ens guiarà fins la reentrada a Tortosa en direcció a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  49.3 km
 • image

  DURADA

  4.4 h
 • image

  DESNIVELL

  370 m
 • image

  DIFICULTAT

  Baixa  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS