Tortosa – Coll de l’Alba – Tortosa

Descobreix la riquesa paisatgística de la zona del Coll de l'Alba amb aquesta ruta per carretera des de Tortosa

Rutes Carretera

Ruta per carretera de Tortosa al Coll de l'Alba

Aquesta ruta és ideal per a millorar la tècnica de les persones acostumades al ciclisme de ruta, alhora que gaudim d’un meravellós passeig per les vessants de les Serres de Cardó – El Boix.

L’itinerari a recórrer connecta la ciutat amb l’entorn natural durant 35.65 kilòmetres d’anada i tornada, dels quals 5 km són en pujada amb importants rampes, com a mínim 3 de més del 5% guanyant 332 metres d’altitud durant aquest tram.

Un cop en la ruta, anirem agafant més soltesa a mesura que ens allunyem de la ciutat de Tortosa en direcció a les Serres de Cardó – El Boix, trobant pujades cada cop més llargues i de major pendent amb un ritme de pedaleig canviant que hem de saber gestionar. Les pujades comencen des del primer kilòmetre, per pistes d’una amplada mitjana que ens limitarà pujar del tot en ziga-zaga i disminuir la pendent relativa en les rampes de a major dificultat.

Al entrar a les Serres es palpa l’ascens i canvi de vegetació a boscos d’oliveres i pinars, ens endinsem en les primeres rampes al kilòmetre 2 durant 353 metres amb una pendent mitja del 6% que ens deixarà respirar ben poc abans de començar una altra pujada de 474 metres amb una pendent mitja del 9% i descansar poc menys d’1 kilòmetre per enfrontar-nos a la major pujada d’aquesta ruta per coronar el cim de Coll de l’Alba, pujada de 1.118 metres amb una pendent mitja del 10%.

Al coronar el Coll de l’Alba, començarem a descendir per diversos enllaços de la carretera asfaltada per les vessants de la muntanya durant poc més de 17 kilòmetres fins la C-42, on prendrem via en direcció Campredó, on seguirem de prop el riu Ebre en direcció La Petja per endinsar-nos a la ciutat de Tortosa i tornar a l’Hotel prenent a la Plaça Mil·lenari l’encreuament al Pont del Mil·lenari.

 • image

  DISTÀNCIA

  35.8 km
 • image

  DURADA

  1.44 h
 • image

  DESNIVELL

  404 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS