Tortosa – Serres de Pàndols-Cavalls – Tortosa

Descobreix els espectaculars paratges de les Serres de Pàndols-Cavalls en aquesta ruta des de Tortosa

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a les Serres de Pàndols-Cavalls

Aquesta ruta d’alta dificultat uneix Terres de l’Ebre amb la Terra Alta de Tarragona pel mig de camins per la ribera de l’Ebre, les Serres de Pàndols-Cavalls i les pistes asfaltades de la Via Verda de la Val de Zafán – Baix Ebre. Un recorregut de més de 70 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.466 m.

La primera etapa transcorre per la Via Verda Baix Ebre, començant el trajecte entre Tortosa i Xerta, on l’Ebre i les riqueses de la seva ribera ens acompanyen i guien fins a entrar al Parc Natural dels Ports (Km 11).  Ens desviarem per la Via Verda amb una primera pujada de l’11% durant 507 m, recorrent pistes i camins forestals entre la vegetació natural del parc que ens durà a seguir el canal Xerta-Sènia fins a agafar la TV-3541 en direcció Pauls. Després prendrem la sendera GR-7 per vorejar el Tossal del Puig i, a partir del Km 23, endinsar-nos a la cara nord del Parc Natural dels Ports a través d’un conjunt de rampes de terra i fins a 7 desnivells de 10-12% per a fer cim a 831 m, als vessants de la Mola de Garí.

A partir d’aquest punt descendirem a buscar el poblat de Prat de Compte (Km 38) per a seguir pel camí del mateix nom fins al major tram de desnivell de la ruta, una pujada del 21% durant 114 metres, seguida d’un altre 11% durant 84 m que ens durà fins a la Via Verda de la Terra Alta. En aquest punt de la ruta haurem recorregut 41 km.

El camí de tornada a l’Hotel per la Via Verda comença al Balneari de Fontcalda al costat del riu Canaletes; un paratge entre muntanyes difícil d’oblidar. Després d’haver descansat seguirem per la Via Verda i el sistema muntanyós fins a passar el viaducte sobre el Barranc del Molí del Cap fins a l’estació Pinell de Brai (KM 51); zona on re-emprendrem la Via Verda del Baix Ebre durant poc més de 21 kilòmetres fins arribar l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  73 km
 • image

  DURADA

  4.28 h
 • image

  DESNIVELL

  1073 m
 • image

  DIFICULTAT

  Alta  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS