Tortosa – Serres de Cardó-el Boix – Tortosa

Descobreix els espectaculars paisatges de les Serres de Cardó-el Boix amb aquesta ruta BTT

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a les Serres de Cardó-el Boix

Ruta de dificultat intermèdia per a practicar la resistència a la muntanya, que combina camins rurals i carreteres asfaltades durant més de 33 kilòmetres de recorregut.

Per iniciar aquesta ruta, agafarem l’Av. Catalunya i Cristòfol Colom per creuar el riu Ebre en direcció al casc històric de Tortosa. Seguint la Rambla Felip Pedrell en direcció nord, seguirem el riu Ebre passant per la Catedral de Santa Maria per desviar-nos al carrer de Benifallet i pujar la Pujada del Parador, una rampa del 7% que ens durà a les afores de la ciutat, deixant enrere els Jardins del Príncep i les fortificacions de Tortosa, patrimoni històric monumental de la ciutat de Tortosa i de les Terres de l’Ebre.

Després de sortir de la ciutat, continuarem ascendint per la mateixa carretera via Bassa de Palmers, trobant-nos amb trams amb penalitzacions de fins a l’11% entre els kilòmetres 2 i 5 de la nostra ruta. A partir d’aquest punt continuarem per una pista d’asfalt desgastat amb diferents graus de dificultat: Km 6, interval de 54 m amb un desnivell mitjà del 13%; Km 6,1, interval de 319 m amb un desnivell mitjà del 20%; Km 6,4, interval de 228 m al 10%.

A l’arribar a la Bassa de Palmers (Km 7) farem un circuit de 8 km d’anada i tornada al mateix punt per acabar fent un trajecte de pujades i baixades pel massís de les Serres de Cardó-El Boix amb pendents puntuals de fins al 15%.

Un cop fem tornada i acabem el circuit, ens desviem per senderes en direcció Coll de l’Alba per a gaudir de pistes variants en terra i començar a descendir 9 kilòmetres fins a Campredó, on agafarem una sèrie de carreteres en direcció Tortosa.

A l’arribar a Tortosa utilitzarem la Via Verda per creuar el riu al marge esquerra de la ciutat i dirigir-nos cap a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  33.9 km
 • image

  DURADA

  3.23 h
 • image

  DESNIVELL

  552 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS