Tortosa – Parc Natural dels Ports – Tortosa

Descobreix la riquesa paisatgística del Parc Natural dels Ports amb aquesta ruta circular

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa al Parc Natural dels Ports

Ruta circular d’exigència física i tècnica que recorre durant 42,78 quilòmetres part del Vall de l’Ebre i del Parc Natural dels Ports, amb un desnivell acumulat de 861 metres en els quals pujarem a la Font Nova i als vessants de les Ombrietes per arribar a Alfara de Carles.

Aquest primer tram recorre paral·lelament el Canal de la Dreta de l’Ebre fins a enllaçar, al quilòmetre 5, amb la Via Verda del Baix Ebre. Passarem per l’antiga estació d’Aldover i al quilòmetre 10 ens desviarem en direcció est, pujant una primer tram amb un 5% de pendent durant 289 metres que ens guiarà cap al camí d’entrada al parc natural.

Ja al Camí del Pedregal Negre d’Alfara seguirem una ascensió contínua entre arbres fruiters i pins típics de la zona, seguint el canal Xerta-Sènia durant 7 quilòmetres amb més de 4 pujades de fins al 20% de desnivell.

A partir del Pi del Perillo, prendrem el sender que ens durà fins a la Font Nova, punt on descendrem fins a desviar-nos al quilòmetre 20. Des d’allà, seguirem per una pista rural durant més de 6 quilòmetres i vorejarem les Tosses del Coll d’en Fuster, ens enfilarem pels vessants de les Ombrietes i ens trobarem amb trams serpentejants de no més del 5% de pendent fins a la població d’Alfara de Carles.

A mesura que avancem i deixem enrere Alfara de Carles arribarem a les últimes pendents de la ruta. Ens trobarem amb un total de 2 rampes del 8 i de l’11% de desnivell que ens permetran dirigir-nos cap a la Vall de la Servera i seguir el barranc que duu el mateix nom fins a les poblacions d’Els Reguers, Roquetes i, finalment, l’Hotel SB Corona Tortosa.

 • image

  DISTÀNCIA

  42.7 km
 • image

  DURADA

  3.34 h
 • image

  DESNIVELL

  772 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS