Tortosa – La Font de Quinto – Tortosa

Descobreix les poblacions properes a Tortosa amb aquesta ruta BTT

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a La Font de Quinto

Ruta MTB que té una primera etapa urbana i recorre els voltants de l’Hotel fins a creuar el riu i allunyar-se del centre urbà per la seva ribera. La segona etapa s’allunya de la ciutat per visitar les poblacions properes a La Petja, Campredó i La Font del Quinto, entre altres, en un entorn més rural on cada camí és una aventura pels amants del ciclisme de muntanya. L’etapa final s’endinsa a Tortosa de nou, per conèixer i descansar al centre de la ciutat, visitar el Parc de Teodoro González i creuar el riu de tornada a l’Hotel.

Amb un recorregut total de 28,5 kilòmetres, compta amb un desnivell total de 310 m, amb múltiples moments de pujada intensa a partir del kilòmetre 12, y un passeig relativament pla. El punt més alt de la ruta es troba al kilòmetre 26, arribant a una altitud de 36 m sobre el nivell del mar. La inclinació màxima de la pendent és del 20,4% i la inclinació mitjana del 1,7%.

Sortim de l’Hotel allunyant-nos del riu per l’Av. Dels Ports Tortosa-Beseit per desviar-nos aviat a la tercera sortida de la primera rotonda. Un camí pla i en línia recta en durà fins al Camí dels Codonyers. Després de creuar el riu pel Pont Roig, la ruta avança avall per la seva ribera travessant un petit parc lineal que connecta la ribera amb el Parc de Teodoro González, el pulmó verd de la ciutat i on ens aturarem a la tornada. Recorrerem aquesta franja passant per l’Auditori Felip Pedrell i continuarem pel passeig de la Ribera fins que, un com passem per sota l’autopista C-42, ens incorporem al Camí del Mig per endinsar-nos en un paisatge rural.

Amb els músculs calents després dels tres primers kilòmetres de recorregut urbà, ens espera gaudir de deu kilòmetres de camins plans i senzills. El camí s’allunya i s’apropa al Ebre i al Canal de l’Esquerra de l’Ebre, de manera intermitent; serà quan passem La Font del Quinto i el camí ens apropi al riu de nou, quan haurem de desviar-nos per fer front a la primera pujada del recorregut.

Amb les primeres pujades conquistarem la Torre de Campredó, però també el punt de retorn, iniciant així el camí de tornada a Tortosa que serà majoritàriament rural fins arribar a la ciutat per rutes d’asfalt i terra. Trobarem petites poblacions entre les que destaca Campredó, on es podem parar a hidratar-nos i fer un mos.

Un cop de tornada a Tortosa seguim per les vies del ferrocarril per creuar-les en direcció al Parc de Teodoro González. El  parc és l’últim espai verd que visitarem abans d’arribar al centre històric i tornar al Hotel, just a l’altra banda del riu.

 • image

  DISTÀNCIA

  28.7 km
 • image

  DURADA

  1.57 h
 • image

  DESNIVELL

  62 m
 • image

  DIFICULTAT

  Baixa  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS