Tortosa – Coll de l’Alba – Tortosa

Descobreix els paratges naturals del Coll de l'Alba amb aquesta ruta BTT des de Tortosa

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa al Coll de l'Alba

Aquesta ruta segueix un traçat similar a la prova de MTB de l’Open Natura Tortosa. Son uns 36 kilòmetres de recorregut per pistes de diverses superfícies que arriben a tenir pendents del 21% i un desnivell acumulat total de 878 m.

L’itinerari comença amb la sortida de l’Hotel via La Petja. Per a fer-ho creuarem el Pont de l’Estat i recorrerem el marge esquerre de l’Ebre en direcció a la sortida Tortosa sud. A l’arribar a la rotonda Plaça de la família (Km 2,5) canviarem de sentit en direcció NE i seguirem per l’Av. Barcelona fins al Km 5, on canviarem de traçat i sentit per començar a pujar per una pista que combina asfalt i terra cap al Coll de l’Alba.

El primer tram de pujada és de 2 kilòmetres i el realitzarem per una pista d’asfalt amb pendents màximes de l’11%. El segon tram barreja pista asfaltada i de terra amb una pendent màxima del 13%. El tercer tram el farem pels vessants del massís en direcció Coll de l’Alba, on ens toparem amb una pista de pujada de 427 metres d’interval amb una mitja de pendent del 12%. Seguidament, una altra de major dificultat pels vessants del Cardó-El Boix entre pujades i baixades per pistes agrestes sobre els 350 metres d’altitud, amb una última pujada abans d‘arribar al cim de més de 617 metres d’altitud sobre el nivell del mar del 10% durant poc més de 180 m.

A partir del kilòmetre 23 començarem a descendir les Serres de Cardó-El Boix en direcció Tortosa, un descens vertiginós d’11 kilòmetres entre pistes d’asfalt i de terra.

 • image

  DISTÀNCIA

  36.4 km
 • image

  DURADA

  3.38 h
 • image

  DESNIVELL

  763 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS