Tortosa – Alfara de Carles – Tortosa

Descobreix l'entorn natural de la zona entre Tortosa i Alfara de Carles amb aquesta ruta BTT

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a Alfara de Carles

Interessant ruta BTT d’anada i tornada que recorre 34 kilòmetres entre l’Hotel i Alfara de Carles, amb un desnivell acumulat de 643 m entre pistes asfaltades i terrenys pedregosos.

El nostre itinerari comença al sortir de l’Hotel en direcció Jesús, nucli poblacional a l’oest de Tortosa, per a seguir trams semi-asfaltats via Els Reguers fins a trobar el Canal de la Dreta de l’Ebre, infraestructura hidràulica destinada al rec de les Terres de l’Ebre que seguirem paral·lelament per les zones agrícoles fins endinsar-nos en Els Ports.

Aquest primer itinerari supera els 8 km de recorregut per petites rampes de no més del 3%, que utilitzarem de escalfament per endinsar-nos al Parc Natural dels Ports.

A partir del kilòmetre 10 de la ruta començarem a pujar amb il·lusió i ímpetu rutes més rústiques per vessants del Parc Natural dels Ports; l’objectiu és endinsar-nos en la muntanya i trobar en els propers 6 kilòmetres un total de 6 intervals de pujada amb pendents d’entre el 10% i el 20%.

Després de diverses corbes físicament exigents, arribem al cim de la major vessant a 377 metres d’altitud i fem un breu descans fins la població d’Alfara de Carles, kilòmetre 16 del recorregut.

A mesura que avancem i deixem enrere Alfara de Carles, es palpa el canvi en el descens per pistes agrestes de muntanya i corbes una mica tancades que ens duran de nou a les planes deltaiques de l’Ebre. Un descens de 8 kilòmetres aproximadament fins a retrobar-nos amb el Canal de la Dreta de l’Ebre i seguir per una amplia zona de cultius de tornada a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  35.4 km
 • image

  DURADA

  2.24 h
 • image

  DESNIVELL

  442 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS