Tortosa – Estació de Bot – Tortosa

Descobreix els paratges naturals del Val de Zafán i el Baix Ebre a través d'aquest itinerari per la Via Verda

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a l'Estació de Bot per la Via Verda

Aquesta ruta d’anada i tornada és una de les més visitades pels turistes i residents de la zona. Es tracta d’una de les etapes de la Via Verda de la Val de Zafán – Baix Ebre, en aquest cas el tram entre les ciutats de Tortosa i Bot. Tot i ser un trajecte de poc més de 70 kilòmetres de distància, es torna senzill a causa de l’asfaltat de la pista i de desnivells tècnicament poc exigents al llarg de tot el trajecte.

Per arribar a la Via Verda des de l’Hotel ens dirigim per la Av. Ports Tortosa Beit per després creuar a la dreta per la carretera de la Nova Estació fins a trobar la via. A partir d’aquí, seguim l’antic camí del ferrocarril en direcció Alcanyís, en els primers 15 kilòmetres de recorregut trobarem àrees d’intersecció compartides amb vehicles en un paisatge agrícola, amb elements com la vegetació de la ribera, però també urbà.

Durant el primer tram de ruta, TortosaAldoverXerta, gaudirem d’un camí pla amb vistes directes al riu Ebre, passant per fruiters i boscos de ribera, així com per la vella estació de ferrocarril d’Aldover (Km 9).

A partir de Xerta seguirem paral·lels al riu Ebre per internar-nos al Congost de la Canaleta i començar els trams més espectaculars de la ruta. La transició cap al Parc Natural dels Ports passa per una sèrie de túnels i viaductes de l’antic ferrocarril, envoltats de naturalesa i algun que altre vestigi d’antigues masies.

Durant aquest tram passarem per l’estació de Benifallet fins a l’estació d’El Pinell de Brai, on enllaçarem amb la Via Verda de la Terra Alta en direcció al Santuari de Fontcalda, un balneari d’aigua a l’aire lliure on hi ha aigües de fins a 28 graus centígrads juntament amb un temple del s. XIV.

Després d’aquesta desviació, tornarem a la Via Verda per iniciar una transició de muntanya a peu pla fins a Bot, el nostre punt de descans i tornada al hotel. Arribats a aquest punt ja hem recorregut més de 35 kilòmetres.

Cada tram (anada i tornada) és un recorregut de 71 km des de l’hotel per més de 10 túnels i ponts pels paratges muntanyosos de la zona que recorden el pas de l’antic ferrocarril entre els pobles de l’Ebre.

 • image

  DISTÀNCIA

  71.7 km
 • image

  DURADA

  7.9 h
 • image

  DESNIVELL

  445 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS