Tortosa – Cova d’en Rubí – Tortosa

Descobreix l'entorn natural de la Cova d'en Rubí amb aquesta ruta en BTT des de Tortosa

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa a la Cova d'en Rubí

Ruta curta però molt variada que combina carreteres d’asfalt i rutes agrestes pel terme municipal de Tortosa, essent el punt de referència del trajecte la Cova d’en Rubí sobre les Serres de Cardó-El Boix.

Des de l’Hotel creuarem el pont sobre l’Ebre en direcció al centre de Tortosa per dirigir-nos a la pujada de Tanesses, una carretera asfaltada amb penalitzacions de fins al 17% per a superar el Fortí que duu el mateix nom. Seguint aquesta pista trobarem variades pujades de dificultat important fins a la bifurcació de les Serres de Cardó-El Boix, vessants del 17-19% en intervals de 54 metres.

La bifurcació representa el punt d’inici i arribada d’un circuit d’altura d’aproximadament 4 kilòmetres d’anada i tornada a la Cova d’en Rubí, àrea d’interès natural i arqueològic de Tortosa. Començarem el circuit en el sentit contrari a les agulles del rellotge, posant a prova la nostra resistència amb dues pistes de pujada.  Una al inici de la primera volta del circuit amb una pendent mitjana del 12% durant un interval de 683 m y l’altra en pujada directa a la cova, amb un desnivell del 22% durant 296 m.

Des de la cova descendirem a Tortosa per un camí pedregós i amb bastants desnivells. L’últim tram pel Vall de l’Ebre el realitzarem per un recorregut de més de 10 kilòmetres entre camins de terra, ciment i asfalt fins a tornar a l’Hotel.

 • image

  DISTÀNCIA

  19.5 km
 • image

  DURADA

  0.59 h
 • image

  DESNIVELL

  416 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS