Tortosa – Barranc de la Figuera – Tortosa

Explora l'entorn del Barranc de la Figuera amb aquesta ruta en BTT des de Tortosa

Rutes BTT

Ruta BTT de Tortosa al Barranc de la Figuera

En els paisatges fluvials de l’Ebre, es troba aquesta ruta d’alta exigència, a causa de les pujades que creuen la Vall Cervera i el Barranc de la Figuera.

Des de Tortosa ens desplacem en direcció Roquetes per la carretera, per arribar a una pista en pujada semi-asfaltada i pedregosa que ens durà fins al Canal Xerta-Calig, el qual seguirem durant 3 kilòmetres per passar els Barrancs de Sant Antoni-Lloret-La Galera i endinsar-nos al Parc Natural dels Ports.

La pujada al Parc Natural dels Ports pel seu vessant dret és el principal repte d’aquesta ruta de més de 33 kilòmetres. Per la seva ascensió, ens trobarem amb una pujada pedregosa de corbes serpentejants amb trams de diversa dificultat. El primer tram de pujada és d’un kilòmetre de recorregut amb un desnivell de fins al 8% que, seguidament, ens donarà pas a la pujada principal d’aquesta ruta, una pista de quasi 6 kilòmetres de pujada amb pendents màximes del 17% en trams puntuals, fins a fer cim a 413 m d’altitud.

Un cop al cim, descendirem pels camins de terra i pedra, per fer pedal i pujar una rampa de com a mínim 2 km i amb pendents de l’11%, que ens guiarà fins al carrer Major, via asfaltada per on descendirem de manera continuada 11 kilòmetres fins a les Terres de l’Ebre, gaudint del paisatge de muntanya, els cultius i els fruiters. Aquesta via ens durà de tornada a la ciutat de Tortosa.

 • image

  DISTÀNCIA

  34.2 km
 • image

  DURADA

  3.24 h
 • image

  DESNIVELL

  477 m
 • image

  DIFICULTAT

  Mitjana  

Mapa de la ruta

Altimetria

Segments

Reset

Dissenya la teva experiència a mida

CONTACTA´NS